The Persistent Trader

Medvekarom

2020. június 13. 22:53 - ThePersistentTrader

A március végi mélypont óta tartó részvényindex-száguldás az utóbbi hetekben minimális korrekció nélküli exponenciális emelkedésben csúcsosodott ki. Sejthetó volt, hogy ennek a vége egy csúnya beszakadás lesz, és ez a héten meg is érkezett. Ugyanakkor több ez, mint korrekció, a csütörtöki esés erőteljes és kiemelkedő forgalmú volt,  letette a mancsa nyomát a medve, és nehéz elképzelni, hogy itt megálljon a történet. 

Észrevételek:
 - rendkívül alacsony CPCE arány, mozgóátlag tekintetében is
 - beszakadás a bullish percent indexben
 - beszakadás a 200 napos mozgó feletti részvények arányában
 - AAII szerint viszont még mindig többségben vannak a medvék
 - pénteken a Vix-et shortoló kisbefektetők többségbe kerültek a longolókkal szemben, ilyet hosszú hónapok óta, de talán már több, mint egy éve nem láttam; emellett minden indexben masszív többségbe kerültek a longolók

Arra számítottam a pénteki napra, hogy egy hosszú felső kanócot hagyva nyitó közelben zárnak az indexek, majd következő héten egy 5-10-15%-os esés. Sokáig így is nézett ki a helyzet, de a végére megmentették az indexeket, ezért elbizonytalanodtam a folytatást illetően, és zártam a short pozikat kis nyerőben. Inkább oldalazásra számítok a következő napokra, még akár hetekre is, akár az előző lokális csúcs fölé is menve, majd onnan jöhet az esés. Persze lehet, hogy tévedek, és már hétfőn megérkezik ez, így lemaradok a nagyobb nyerőkről, vagy esetleg valami csoda folytán mégsem jön mostanság nagyobb esés. Majd kiderül, az előjelek idejében érkezni fognak jó eséllyel, csak észre kell őket venni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thepersistenttrader.blog.hu/api/trackback/id/tr1115808266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása