The Persistent Trader

Kiszabadult a bika a karámból

2019. november 03. 20:34 - ThePersistentTrader

Azt hiszem az előző bő egy hét eseményeihez nem kell különösebb kommentár. A legtöbb érdemi index élete csúcsán áll, amelyik nem, az is éves csúcson van, és közel van az új ATH-hoz. Ahhoz hasonló negatív szentimenttel, mint amit láthattunk az elmúlt hónapokban, valamint záporozó rossz hírek melletti stabil indexekkel azért sejteni lehetett... Olyan ritka csillagegyüttállás ez most, amikor érdemes nagyobb pozival longra játszani.

Azt mondják, egy kép többet mond ezer szónál, hát álljon itt most néhány.

Elsőként egy idézet az előző, október eleji írásomból: "nem ártana, ha előtte a piac belseje is erőt mutatna, mert borzasztóan gyenge volt az elmúlt másfél hónapban az új 52 hetes csúcsok száma." (...) "minden nap legalább 100 darab éves csúcsot lenne jó látni, és legalább 50-et a Nasdaq-on"

Hát, ezt a kívánságot kiválóan megugrotta a piac, az elmúlt 3 hétben folyamatosan növekvő éves csúcs darabszámokkal.

20191103-hgh_1.png

Egy kép a nagykapitalizációról, egyenlő súlyozás mellett:

20191103-spxew_ndxe.png

És egy széleskörűbb nézet: 

20191103-nya_sml.png

A szentiment az utóbbi hetekben már javulóban, és közelíti alulról a hosszú távú átlagot, ám a 13 hetes átlaga még ezzel együtt is új lokális mélypontra tudott menni.

És az Investors Intelligence felmérése:

20191103-iis.png

Még egy apróság: az eladók aránya így néz ki az egyik általam használt platformon (persze sokan lehetnek akik rövid távú mozgásokra játszanak, de ilyen adatsorra ezzel együtt sem emlékszem az elmúlt évekből)

 - DJIA: 80%
 - NDX: 81%
 - SPX: 81%
 - RUT: 64%

 

Sokan nézhetik értetlenül az új csúcsokat, egyelőre mind az intézmények, mind a kisbefektetők a partvonalról szemlélik az emelkedést, előbb utóbb attól fognak jobban félni, hogy kimaradnak belőle.. Historikus példák és a jelenlegi helyzetkép alapján a következő hónapokban 10%-ot minden további nélkül mehet a piac, de akár jelentősen többet is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thepersistenttrader.blog.hu/api/trackback/id/tr8115286144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása