The Persistent Trader

Lapszéle

2020. május 09. 16:07 - ThePersistentTrader

A héten több minden világosabb lett számomra:
 - még mindig túlságosan befolyásolnak a hírek, és még mindig túlságosan meg akarom érteni az események fejleményét --> ezt el kell felejteni
 - bármennyire is döbbenetes ami megy a piacon a pénznyomtatás miatt, ennek hosszú távú hatásaival nem szabad foglalkozni. Valami véget fog ennek vetni, lehet hogy gyors lefolyású lesz, de lehet hogy hosszú agónia, nem lehet tudni. Ami biztosnak tűnik, hogy a kötvénypiac gyakorlatilag halott, és hogy a tőzsde egyre inkább elszakad a valós gazdasági folyamatoktól. De ezt félre kell tenni, és csak a kereskedésre fókuszálni. Nem egyszerű.
 - a legfontosabb dolog a money managment, avagy kockázatkezelés, és hozzá egy mustármagnyi türelem
 - ha az ember észreveszi magán, hogy fél valamitől, akkor annak érdemes az ellenkezőjét csinálni: ha félek tovább tartani egy nyerőben lévő pozit, akkor még érdemes lehet várni; ha félek zárni egy nyerőben lévő pozit, akkor érdemes lehet kiszállni. Nemrég olvastam egy régi tőzsdéstől egy mondást: Amit nem mersz, azt muszáj. Ez gondolkodtatott el, és ezt kezdem magamban/magamon is megfigyelni.
 - egyszerre kis kockázat felvétele, sok kis nyereség hosszú távon eredményt hoz
 - pár ezer órányi tanuláson már túl vagyok, és még kell pár ezer, hogy haladó szintű trader lehessek. A cél tenisz hasonlattal élve a top100, de ehhez kell 10+ év befektetett munka. Türelem és szorgalom!

A piacokon eközben azt látni, hogy a tech szektor bombaerős, miközben a 'régi gazdaság' vagy 'reál gazdaság' szektorai továbbra is szenvednek. Ezen felül még az egészségügy is erős.

Az új éves csúcsok számai mindkét tőzsdén - lassan bár, de - emelkednek. A Vix továbbra is erőteljesen esik. 

+ egy igazán döbbenetes adat: a heti aaii alapján idén most volt a legnagyobb a medve, és legkisebb a bikák aránya!! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thepersistenttrader.blog.hu/api/trackback/id/tr6015674780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása