The Persistent Trader

Megérkezett

2019. május 04. 20:26 - ThePersistentTrader

Az elmúlt három hétben tulajdonképpen nem történt semmi különös, folytatódott minden a régi mederben. Szépen emelkednek az indexek, közülük egyre több van új mindenkori csúcson, s mindezt szép csendben teszik, semmi felhajtás, még mindig olyan címek jelennek meg, minthogy A medve nem játék - Így készülj fel a részvénypiacok esésére, miközben az új részvénypiaci csúcsokról - mondhatni - lábjegyzetben számolnak csak be. Eközben javul a piacok belső ereje, egyre több részvény van a 200 hetes mozgóátlaga fölött, és az utóbbi egy hétben valami olyasmi történt, amit már régóta hiányoltam. Aki olvasta a korábbi bejegyzéseimet, emlékezhet rá, hogy mindig panaszkodtam az új éves csúcsok szegényes száma miatt. A Nasdaq-on ugyan nem változott a helyzet (azaz továbbra is lanyha az érték), azonban a NYSE-n az történt, ami az alábbi ábrán jól látható.

20190504-compq_1.png

Az éves csúcsok száma kitört az eddigi 50-150 körüli sávból 200 fölé, mindezt ráadásul két egymást követő eső napon tette, ami még inkább pozitív jelnek tekinthető. Ezen felül az érték a tavaly nyári szintek fölé emelkedett. Jó, persze, nem állítom, hogy soha nem látott szinteket ostromol, és két kézzel kell zsákolni a részvényeket, de már ez is valami, ne legyünk telhetetlenek. A kiskapitalizáció is életjeleket mutat, a pénteki napon hatalmasat emelkedtek, a közeljövőben kiderül, hogy tartós lesz-e a felzárkózásuk, csökkentik-e az elmúlt két hónapban összehozott lemaradást. 

Az előző bejegyzésemben említettem, hogy továbbra is sokan játszanak az emelkedés ellenében a kisbefektetők körében, jelenleg így alakulnak az értékek:

  • USA 30: három hete 69% eladó, ezen a héten 60% eladó
  • US Tech 100: három hete 64% eladó, ezen a héten 69% eladó
  • USA 500: három hete 66% eladó, ezen a héten 63% eladó
  • USA 2000: három hete 42% eladó, ezen a héten 51% eladó

Hát továbbra sincs nagy változás, hiába teljesen egyértelmű a trend iránya, széllel szemben csinálják, bizonyára elég sokak nadrágja nedves már...

Mindenesetre amíg nincs egyértelmű változás a trend irányában, addig én biztos nem állok a másik oldalra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thepersistenttrader.blog.hu/api/trackback/id/tr1014805068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása