The Persistent Trader

Sasszárnyakon

2019. május 26. 22:18 - ThePersistentTrader

Ha messzebbről, madártávlatból tekintünk az indexekre, akkor az látszódik, hogy bizonyos szempontból más típusú ez a korrekció, mint az előző kettő-három. 2018 elején kétszer is jelentősebb esés bontakozott ki a piacokon, majd az utolsó negyedévben jött az igazán nagy zuhanás. Ezen esések közös jellemzője volt a nagy volatilitás, az erőteljesség és gyorsaság, mondhatni brutalitás. A heti gyertyákon mutatkozik ez meg igazán, a gyertyatestek hosszúak voltak ezekben a hetekben, míg a forgalom jelentősen megugrott. Ezzel szemben a mostani - még folyamatban lévő - korrekció során három kis gyertyatestet láthatunk, nem volt igazán durva beleadás a heti nyitó és záró között, ráadásul a forgalom is csökken az esésben. Mindez annak ellenére, hogy meglehetősen rossz hírek érkeztek az amerikai-kínai (kereskedelmi) háborúskodással kapcsolatban.

20190526-compq.png

20190526-spx.png

Nagy kérdés a hogyan tovább, a korrekció továbbra is egészségesnek tűnik, ha elesne a 200 napos (40 hetes) mozgóátlag, még akkor sincs nagy probléma, a 100 hetes mozgó tűnik a határvonalnak, addig még akár lemehet, de az tartósan nem eshet el, különben a trend folytatódása legalábbis megkérdőjeleződik. Ugyanakkor az éves mélypontok száma bár megnőtt ugyan kissé, de továbbra sem jelentősen, illetve az emelkedő-csökkenő részvények kumulált értéke sem esett vissza annyira, mint ahogy azt egy komoly korrekcióban elvárnánk (ábra alább).

20190526-nyad.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thepersistenttrader.blog.hu/api/trackback/id/tr3314863214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása