The Persistent Trader

Erőgyűjtés

2019. október 12. 19:55 - ThePersistentTrader

Az elmúlt két hónapban a piacok azon gondolkodtak merre menjenek, s addig addig tétováztak, míg végül nem mentek sehova. Pedig jöttek a rossz hírek, olykor párosával, ám nem estek az indexek az augusztus eleji mélypontjaik alá, szemben a szentimenttel, mely hétről hétre egyre negatívabbá válik. Talán ennek a következménye a piacok pénteki komoly emelkedése, elég volt egy jó hír, és már jött a szárnyalás. Másokkal egyetemben nekem is az a véleményem, hogy ha a horizonton lévő negatív események kiárazódnak, akkor több hónapnyi komoly bikapiac alakulhat ki.

Ehhez viszont nem ártana, ha előtte a piac belseje is erőt mutatna, mert borzasztóan gyenge volt az elmúlt másfél hónapban az új 52 hetes csúcsok száma. Most pénteken már legalább a NYSE-n elérte a minimum követelményt, de egy fecske nem csinál nyarat, folyamatosan, majd minden nap legalább 100 darab éves csúcsot lenne jó látni, és legalább 50-et a Nasdaq-on, bár észrevehető volt az elmúlt hetekben is, hogy a technológiai szektor gyengébb a többi társánál (avagy growth versus value alulteljesítés). Szintén a 200 napos mozgóátlag felett tartózkodó részvények arányának is növekednie kéne. 

Mindenesetre a heti chartok alapvetően bíztatóak, a rendkívül negatív szentiment pedig pláne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thepersistenttrader.blog.hu/api/trackback/id/tr2315219500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása