The Persistent Trader

Kereskedelmi korrekció folyt. köv.

2019. május 19. 21:12 - ThePersistentTrader

Az elmúlt héten is folytatódott az (állítólag) Trump-twitter-kereskedelmi-vámtarifa által kiváltott korrekció. Hétfőn nagyot estek az indexek a három nappal korábban, péntek este bejelentett újabb intézkedések hatására, majd három nap alacsony forgalmú felpattanás történt a korábban sokszor, tavaly ősszel is és az előző hónapokban is támasz/ellenállási zónának számító szintekről. Pénteken újabb eső nap következett enyhén emelkedő forgalom mellett, ráadásul relatíve nagy felső kanóc maradt a napi charton. Ráadásul a top 4 legjobban/legkevésbé rosszul teljesítő szektor a négy defenzív volt aznap (sorban Utilities, REITS, Health Care, Consumer Staples). Mindeközben az indexeken egy fej-vállhoz hasonló alakzat van formálódás alatt. Az elkövetkezendő napokban felhős lehet az ég, a csapadék mennyisége kérdőjeles.

20190519-compq.png

Persze azért nincs minden veszve, a piaci belső mutatók nem festenek rosszul, viszonylag alacsony az új éves mélypontok száma illetve nem esett vissza túlságosan az éves csúcspontok-éves mélypontok számát mutató indikátor. Emellett továbbra sem látok túláradó pozitivizmust, ahogy a karácsony óta tartó emelkedésben sem volt ez jellemző, ami jó jel a továbbiakra nézve. Ami viszont rosszul fest, az a kiskapitalizáció, február eleje óta nagyrészt a 930-990-es sávban oldalazott, és most vészjóslóan megközelítette az alsó ellenállási szintet, bekonszolidált a támaszhoz, tipikusan úgy néz ki, mint ami kész a letörésre, márpedig ez esetben komolyabb zuhé következhet.

20190519-sml.png

Két fő szcenáriót tartok most kifejezetten esélyesnek: 1) A hétfői mélypontokat visszateszteli a piac, ami a főbb indexeken a 200 napos mozgóátlag tesztjét is jelentené egyben, de az megtartja, és visszapattan róla, vagy 2) letörnek a fontos támaszszintek, és így egy nagyobb esés keretében a 100 hetes mozgóátlag közelébe is beeshetnek.

Összességében a rövid távú trend továbbra is eső, a középtávú pedig továbbra is emelkedő, és ez így is marad, amennyiben nem esik el a karácsonyi mélypont. Az oly sokak által oly régóta várt decemberi mélypont visszateszt talán most érkezik el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thepersistenttrader.blog.hu/api/trackback/id/tr9314835612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása